AKTUÁLIS
VITÉZEK HÍRMONDÓJA
FŐKAPITÁNY BESZÉDEI
HÍREK
A VITÉZI RENDRŐL
A SZERVEZET
TAGFELVÉTEL
RENDTÁRSAKNAK
BESZÉDEK, ÍRÁSOK
KIADVÁNYOK
VERSEK
KÉPGALÉRIA
LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK
LINKEK
TÁMOGATÁS
KAPCSOLAT

A Vitézi Rend Magyarországon a magyar királyi miniszterelnök rendeletével jött létre, és került bejegyzésre

A bejegyzés adatai:

Miniszterelnöki rendelet száma:

6650/1920. M.E.

Rendelet kiadásának dátuma:

1920.08.11

Törvényerőre emelkedett:

1920. évi 36. tc. 77. par. alapján

Támogató

 
„35 éves főkapitányi jubileumi emlékérem”

 

„35 éves főkapitányi jubileumi emlékérem”

Vitézi Rend főkapitánya, vitéz József Árpád magyar királyi herceg 1977 óta vezeti a Rendet elődeihez méltó módon, keresztényi szellemiségben. A Habsburg-ház nádori ágának vezetője, jövőre, 2012-ben lesz 35 éve, hogy a Vitézi Rend főkapitányi pozícióját betölti és ebből az alkalomból a Rend méltóképpen kíván tisztelegni hosszú ideje tartó lelkiismeretes munkássága előtt.

A királyi herceg, főkapitány 35. jubileumának alkalmából a Vitézi Rend „35 éves főkapitányi jubileumi emlékérmet” bocsájt ki. Az emlékérem paraméterei a következőek:

Anyaga: (36 mm átmérőjű) Bronz

Az érem első oldalán vitéz József Árpád portréja, körülötte a szöveg: „vitéz József Árpád magyar királyi herceg, főkapitány” Hátoldalán a Vitézi címer, a szöveg: „35 éve a Vitézi Rend főkapitánya”

Az emlékérem kék-nemzeti színű háromszög szalagon kerül kiadásra, így az ünnepi ruházaton viselhető. Az éremhez a viselésre jogosító névre szóló igazolvány is adományozásra kerül.

A „35 éves főkapitányi jubileumi emlékérem” először a 2012-es Vitézavatás alkalmával kerül átadásra, ünepélyes keretek között az azt igénylők részére.

Az érem 15.000- Ft. Hozzájárulás megfizetése esetén igényelhető, mely hozzájárulással az igénylő a vitéz József Árpád által vezetett Vitézi Rend céljait és tevékenységét támogatja.

Az érmek igény szerint sárga-fekete, színű háromszög szalagon is igényelhetőek, ezt külön kell jelezni a megrendelés során.

Megrendelési szándékot e-mailen a mai naptól folyamatosan lehet megtenni:

- vitéz Csizmadia József Országos Törzskapitánynál: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
- vitéz Nagy Sándor István mb. székkapitánynál:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
- vitéz Uhel Péter Ágostonnál:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.