AKTUÁLIS
VITÉZEK HÍRMONDÓJA
FŐKAPITÁNY BESZÉDEI
HÍREK
A VITÉZI RENDRŐL
A SZERVEZET
TAGFELVÉTEL
RENDTÁRSAKNAK
BESZÉDEK, ÍRÁSOK
KIADVÁNYOK
VERSEK
KÉPGALÉRIA
LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK
LINKEK
TÁMOGATÁS
KAPCSOLAT

A Vitézi Rend Magyarországon a magyar királyi miniszterelnök rendeletével jött létre, és került bejegyzésre

A bejegyzés adatai:

Miniszterelnöki rendelet száma:

6650/1920. M.E.

Rendelet kiadásának dátuma:

1920.08.11

Törvényerőre emelkedett:

1920. évi 36. tc. 77. par. alapján

Támogató

 
SAJTÓNYILATKOZAT

SAJTÓNYILATKOZAT

Az utóbbi időben magukat vitézeknek valló csoportosulások egymást elitélő megnyilatkozásaitól a Vitézi Rend határozottan elhatárolódik. E csoportosulások már régen kiszakították magukat az egyetlen és jogfolytonos Vitézi Rendből, melynek Főkapitánya vitéz József Károly kir. hg.

A szakadárok belső harcai egymással, megengedhetetlen és elítélendő eszközökkel folyik. Ezek közé tartozik a hamis információk tudatos terjesztése, a vitézi jó hírnévvel való visszaélés, a Vitézi Rend nevével történő jogtalan visszaélés, a rendi fogalmak összekeverése más fogalmakkal, ártatlan és jóakaratú személyek saját céljaikra történő kíméletlen kihasználása mind-mind a vitézi hírnév csorbítását vonja maga után.

Az egyetlen és jogfolytonos Vitézi Rend nem óhajt semmiféle ilyen méltatlan és félrevezető vitában részt venni és kéri az érdekelt személyeket, hogy hagyjanak fel tudatosan félrevezető tevékenységükkel!

Szeretnénk újra felhívni minden félrevezetett jóakaratú volt vitézt, hogy a Vitézi Rend és ennek Főkapitánya vitéz József Károly nyitva áll mindazok felé, akik megbánták elhamarkodott lépésüket és visszaóhajtanak térni az egyetlen és jogfolytonos Vitézi Rendbe! Egyszerű írásbeli kérelmüket a Vitézi Rend címére: Vitézi Rend, 8087-Alcsútdoboz, Pf.:9 szíveskedjenek benyújtani.

A VITÉZI REND nevében-vitéz nemes Tassányi József Üv. Tkap.